Biosense

Locatie: India | |

Een veel voorkomende medische aandoening in India is bloedarmoede, een ziekte die veel levens eist. Zwangere vrouwen en kinderen zijn gevoelig voor deze aandoening en zonder juiste hulp eist deze ziekte ongelofelijk veel levens. Bloedarmoede is een eenvoudig te behandelen ziekte, de medicijnen zijn zelfs voor de armste ruim voor handen, het enige probleem is dat mensen niet weten dat ze bloedarmoede hebben. Biosense heeft een apparaat ontwikkeld dat hier verandering in kan brengen.

Biosense is een medisch apparaat wat kan vaststellen of een patiënt bloedarmoede heeft, het mooie aan de technologie die Biosense heeft ontwikkeld is dat mensen worden getest zonder dat er in de huid wordt geprikt. De technologie die wordt gebruikt in de westerse wereld berust op het doorboren van de huid, bloed afnemen en dit dan testen. Deze techniek is ten eerste duur en ten tweede kan in landen waar hygiëne minder is ontwikkeld het wondje dat ontstaat gaan ontsteken.

Het team dat voor Biosense naar India gaat, gaat onderzoeken hoe het apparaat het beste kan worden vorm gegeven en wat de lokale bevolking voor eisen heeft, met betrekking tot de functies en het uiterlijk. Eenmaal terug uit India zullen zij met de financiële ondersteuning van S4S een werkend prototype gaan maken wat vervolgens naar het bedrijf Biosense in India wordt gestuurd en wat daar verder zal worden geproduceerd.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan