Biosense | update

Drie weken geleden is team Biosense vertrokken naar India en gaat daar bloedarmoede bestrijden. Bloedarmoede is een zeer veel voorkomende aandoening in India welke ongelofelijk vaak leidt tot de dood van zwangere vrouwen of de dood van baby’s. 

Bloedarmoede is een aandoening die makkelijk te verhelpen is en de medicijnen zijn voor iedere laag van de bevolking goed betaalbaar, er is slechts één probleem, mensen weten niet dat ze bloedarmoede hebben, het komt dus vooral aan op testen. Hier heeft Biosense, een bedrijf opgericht door vier Indiase studenten, een goedkope en hygiënische oplossing voor gevonden.

De huidige testmethode die wij ook in Nederland kennen, maakt gebruik van het prikken in de huid en een druppel bloed analyseren. In India is deze methode duur en onhygiënisch, waardoor mensen zich niet laten testen uit financiële overwegingen of uit angst.

Biosense heeft een apparaat ontwikkeld dat door enkel het plaatsen van een soort knijper op de wijsvinger, zonder prikken in de huid, kan kijken of iemand bloedarmoede heeft.

De techniek is op het ogenblik klaar en team Biosense (volg hen op http://bopjump.blogspot.com/) is naar India gereisd om voor Biosense het huidige ontwerp te optimaliseren, de kosten sterk terug te dringen en te onderzoeken hoe de lokale bevolking het gaat gebruiken. Een prototype zal het resultaat zijn van hun verblijf in India.

Team Biosense, slaat met hun nieuwe ontwerp een brug tussen een ziekte en een goedkoop geneesmiddel, al met al een prachtig project met veel potentie! 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan