Bambú Social 2.0

|

Bambú Social houdt zich sinds begin 2014 bezig met onderzoek naar lokale bouwmaterialen en bouwmogelijkheden in Nicaragua, met als resultaat het ontwerp en de bouw van een bamboe modelhuis ter plaatse. De focus hierbij ligt in het uitwisselen van kennis met de lokale bevolking, en het leren waarderen van bamboe als bouwmateriaal.

Een betaalbare, makkelijk te bouwen woning van goede kwaliteit die aanpasbaar is aan de verschillende wensen van de bewoners, dat is ons doel.

Bamboe

Bamboe is een sterk bouwmateriaal. Daarbij kan het lokaal geproduceerd worden, groeit het zeer snel, heeft het weinig voedingsstoffen nodig en helpt het de ontbossing van het regenwoud voorkomen. Ook gaat bamboe bodemerosie tegen en heeft het een hoge CO2 opname.

Nicaragua

Nicaragua is een van de armste landen in Centraal Amerika. Er bestaat een groot tekort aan woningen en de woningen die er zijn kennen veel kwalitatieve problemen. Dit maakt dat 78% van de bevolking dakloos is of in zeer slechte omstandigheden leeft.

Ons team

Wij zijn drie studenten van de TU Delft en Universiteit Leiden. Het komende half jaar zullen wij ons inzetten voor het project Bambú Social 2.0 in El Rama, Nicaragua.

Marie-Louise Greijmans - civiele techniek

Thomas Hebbink - bouwkunde

Sophie Hengeveld - bouwkunde, psychologie

Planning

Binnen zes maanden willen wij het ontwerp uitgewerkt en ter plaatse getest hebben. Daarnaast willen we een businessplan voor het prefabriceren van bamboe-elementen opstellen en dit alles vastleggen in een korte documentaire.

Website: www.bambusocial.com

Facebook: www.facebook.com/shortsightedarchitecture

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan