Update Bambu Social 2.0

We zitten met het Bambú Social 2.0 team ondertussen al bijna een maand in Nicaragua, een goed moment om jullie een update te geven van onze ervaringen en de vooruitgang van het project.

Met het team verblijven we in El Rama, de stad waar vorig jaar het bamboe model huis is gebouwd. Gedurende onze eerste weken in deze stad zijn we druk bezig geweest met het vinden en selecteren van de juiste bamboe. Uiteindelijk zijn we in contact gekomen met een boer in een nabij dorpje die heel geïnteresseerd is in het project. In de aankomende weken kunnen we de bamboe kappen en transporteren.

Een ander belangrijk onderdeel van het project is het benaderen van partners en het verzamelen van contacten, een groot netwerk is namelijk belangrijk voor de continuïteit van Bambú Social. De belangrijkste contacten zijn natuurlijk de inwoners van El Rama en de lokale instanties. Door hen bij het project te betrekken hopen we een groter draagvlak in de samenleving te creëren. Dit houd in dat we goed contact onderhouden met de gemeente van El Rama en de lokale universiteit (BICU). Ook bezoeken we mensen thuis, als onderdeel van het sociale onderzoek waarin we een beeld proberen te krijgen van de huidige woonsituatie van de inwoners van El Rama. We worden overal heel hartelijk ontvangen en we merken dat iedereen graag betrokken wil zijn bij het project. Dit merkten we ook tijdens ons bezoek aan de Universidad Centro Americana (UCA) in Managua waar we een design workshop hebben georganiseerd voor de studenten. De enthousiaste reacties van de studenten werkt zeer motiverend voor ons, we hebben zelf al enkele aanmeldingen gekregen voor een stage. De aankomende week zullen we bekijken hoe we deze studenten kunnen betrekken in het project.

Voor een uitgebreid verslag van de eerste weken kunt u onze Facebook of website bezoeken. Hier kunt u ook de nieuwste foto´s vinden.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan