Update Bambu Social 2.0

Het Bambú Social project is bijna halverwege en we willen alle donateurs graag op de hoogte brengen van onze ervaringen en vooruitgang. In de afgelopen zes weken hebben we het design en de constructie van het model huis geanalyseerd, daarnaast hebben verbeteringen toegevoegd aan het huidige ontwerp voor een sociale woning. We analyseren de constructie van het modelhuis op de verschillende verbindingen en de sterkte van het materiaal. Deze informatie gebruiken we voor het ontwerp van de sociale woning.  Ons doel is om een design te maken dat met lokale materialen en technieken gebouwd kan worden. Naast de technische aspecten besteden we ook aandacht aan de sociale aspecten die belangrijk zijn voor het ontwerpen van een sociale woning. We hebben onderzoek gedaan naar de huidige woningsituatie van de inwoners van El Rama door bij mensen op huisbezoek te gaan. Samen met de inwoners van El Rama bespraken we hun woonwensen voor de toekomst en de mogelijkheden die zij zien voor bamboe als bouwmateriaal.  

In de laatste week van November zijn we afgereisd naar de Managua voor een bezoek aan Universidad Centro Americana (UCA), waar we een design case hebben georganiseerd. De Nicaraguaanse studenten deelden hun ideeën over sociale woningen en het bouwen met bamboe. Momenteel werken we aan de mogelijkheid om in de toekomst intensiever samen te werken met de UCA en haar studenten.  Wij zijn van mening dat het contact met de lokale universiteiten en organisaties een belangrijk aspect is van ons project. Vandaar dat we in de afgelopen weken contact hebben gehad met lokale organisaties als CEDEHCA, BlueEnergy, EcoPlanet Bamboo en CEPRODEL om tot mogelijkheden voor samenwerking te vinden.  

Een van de belangrijkste onderdelen van ons project is natuurlijk het bouwen en testen van bamboe connecties en elementen. Afgelopen week hebben we onze bamboe opgehaald in La Fonseca. We hebben het naar de werkplaats in El Rama gebracht waar tot januari droogt. Daarna kunnen we beginnen met bouwen!

Wij zijn ontzettend dankbaar voor uw bijdrage aan ons project, we houden u graag op de hoogte van de vooruitgang. Meer informatie kunt u vinden op bambusocial.com en facebook.com/bambusocial.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan