UPDATE I: Empowering Tanzanian Farmers

De kerstvakantie is inmiddels voorbij en er is aanzienlijke vooruitgang geboekt op de boerderij. Het irrigatiesysteem is nu operationeel en er zijn belangrijke verbeteringen aangebracht in de waterinfrastructuur. We hebben strategische afsluitingen in de buizen geplaatst om de waterstroom efficiënt te beheren. Op de boerderij is de zonnepomp aangesloten en wordt het water uit het Victoriameer omhoog pompt naar de nieuwe moedertank met een capaciteit van 10.000 liter. Van daaruit wordt het water met behulp van zwaartekracht over de hele boerderij verspreid.

In de afgelopen weken hebben we niet alleen geïnvesteerd in een grotere moedertank, maar hebben we ook de positie ervan verhoogd, zodat het water soepeler kan stromen dankzij de zwaartekracht. Verder hebben we onder andere geïnvesteerd in een solar-pump house, een watertank van 10.000 liter, een stand van 2,5 meter voor de irrigatietank en extra afsluitingen voor in de buizen. Dit alles is gedaan om het irrigeren mogelijk te maken en te optimaliseren. Het design van de solar pump house is geïntegreerd in de stand van de moedertank, wat een kostenefficiënte en duurzame oplossing is.

Het irrigatiesysteem functioneert nu naar behoren, en we hebben al de eerste tomatenplanten in de grond gezet. In de komende weken zullen alle overige gewassen worden geplant, en in elke tank zal een sluitmechanisme worden geïnstalleerd om overstromingen te voorkomen wanneer ze vol zijn. Om de boeren extra te motiveren hebben zij zelf de aanschaf van alle zaden gefinancierd. Op die manier zullen ze pas de investering terugkrijgen op het moment dat het eindproduct klopt. Zo moedigen we hen aan om het maximale uit het irrigatiesysteem te halen.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan