STEM education - Update II

We hebben ons ondergedompeld in de cultuur! De zomer is begonnen in Kenia! De wind waait in een andere richting en de zee wordt ruwer waardoor onze reis naar het vasteland wat hobbeliger wordt :D

Lamu organiseerde het culturele festival van de stad en we werden uitgenodigd voor het diner van de gouverneur! We deden ons best om ons te verkleden als de lokale bevolking. Ambachtslieden uit de hele archipel kwamen bijeen om hun kunsten en ambachten te tonen. Vrouwen beschilderden hun handen met Henna. Mannen deden mee aan dhowraces (de traditionele boot) en ezelraces.


Wat ons project betreft, hebben we een paar sessies met verschillende belanghebbenden gehouden, het laboratorium bezocht om verder te gaan met prototypes en zijn we begonnen met het schrijven van ons verslag.

Emma maakte een prototype voor het bord met behulp van de CNC-machine. Het verhaal van het spel gaat over het lopen van huis naar school en het voltooien van uitdagingen onderweg. De uitdagingen zijn geformuleerd in vragen die de meisjes, in teams, moeten beantwoorden om een punt te krijgen. De vragen zetten aan tot kritisch denken door het oplossen van problemen.


De vrijwilligers van het Rode Kruis zijn betrokken bij het naar de scholen brengen van onze hulpmiddelen. Daarom organiseerden we een sessie om hun feedback en inbreng als facilitators te krijgen.


Na een onvergetelijk avontuur moesten we afscheid nemen omdat Emma naar huis terugkeerde. Dorrit verblijft nog 10 dagen in Lamu en zal een laatste update geven. 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan