STEM education - Update I

De afgelopen twee weken waren rijk aan waardevolle inzichten voor onze projecten. We zijn de samenwerking aangegaan met de lab experts van het Rode Kruis om prototypes te maken. We hielden vier nieuwe sessies op scholen waarvoor we vrijwilligers van het Rode Kruis inhuurden om dit te faciliteren.
 
Dorrit testte verschillende aspecten van haar STEM education tool, waarbij ze zich concentreerde op hoe ze de leerlingen kon aanzetten tot kritisch nadenken over het gegeven probleem.

Emma testte verschillende versies van haar prototype. De meisjes moesten in teams contextgerelateerde uitdagingen over bèta/techniek bedenken om punten te verzamelen en het spel te winnen. 

Verder faciliteerde Emma een creatieve sessie om feedback en nieuwe ideeën te krijgen voor Dorrits project. Het was nuttig om een deskundige en frisse blik op haar concept te krijgen.

We hebben ook het eiland en de omgeving verder verkend. We zijn gaan varen op een dhow, de traditionele boot van Lamu!

Lijkt op hout? Nou, de hele boot is eigenlijk gemaakt van gerecycled HDPE! Dit Flip Flopi initiatief wil plastic vervuiling tegengaan door traditionele boten te bouwen.

Het is bijna het einde van het schooljaar in Kenia en de kinderen moeten zich voorbereiden op de nationale examens. Dit betekent helaas het einde van de schoolbezoeken en sessies.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan