Chako - Update III

Nadat we onze deadline voor de kerst gehaald hadden, de machine is af, was het tijd voor twee weken kerst en oud en nieuw. Voor ons voor de verandering dagen met zon, strand en zee in plaats van sneeuw en regen. Alle vingers zitten nog aan onze handen en nu we weer terug zijn op ons vertrouwde plekje Stone Town kunnen we gaan beginnen met alweer de laatste weken van ons project.

 

Voor de kerst zijn we tientallen cafés, restaurants en hotels langsgegaan in Stone Town met de vraag of ze voor ons plastic konden verzamelen tijdens de twee weken dat we weg waren. Na vandaag langs te zijn geweest bij alle cafés, restaurants en hotels blijken er toch wat minder mensen meegeholpen hebben dan gedacht. Desalniettemin hebben de cafés, restaurants en hotels die wel mee hebben gedaan zoveel plastic opgehaald dat we de komende laatste weken genoeg kunnen experimenteren met verschillende instellingen van onze machine.

 

Het plan voor de aankomende en alweer allerlaatste weken hier op Zanzibar is als volgt. Als eerst gaan wij zelf experimenteren met de verschillende temperaturen en snelheden van de machine. Ook gaan we kijken wat voor producten er hiermee eventueel gemaakt kunnen worden, zodat we deze mee kunnen nemen in het productieproces.

Als dit alles gedaan is gaan we met een paar werknemers van Chako de machine volledig doorlopen. We laten ze zien hoe we de machine hebben gebouwd en welke kwetsbare onderdelen er zijn en hoe ze deze eventueel zouden moeten vervangen als dat nodig is.

Daarnaast maken we een duidelijke instructie over de machine, waardoor de werknemers van Chako allemaal met de machine overweg zouden moeten kunnen.

 

We gaan de laatste weken nog hard aan de slag om alle puntjes op de i te zetten, zodat de machine in werking kan worden gezet en de eerste plastic gerecyclede producten geproduceerd worden.

 

Badei!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan