CHAKO - Update I

Op de eerste dag werden wij warm onthaald door de werknemers van Chako. Onder het genot van een lekkernij uit Nederland, een stroopwafel, hebben wij ons voorgesteld aan iedereen van het bedrijf. Dezelfde dag zijn we met een lokale Fundi (klusjesman) genaamd Eddie, op pad geweest om verschillende onderdelen te halen bij Mlandege. Mlandege is een buurt met allerlei winkeltjes voor bouwmaterialen. De wijk is opgebouwd uit allerlei verschillende “kraampjes” die ieder gespecialiseerd zijn in een bepaalde bouwsegmenten (stroomkraam, tegelkraam, verfkraam etc.), een soort Gamma maar dan in een wijk.

Op een gegeven moment konden we niet vinden wat we zochten, bepaalde afmetingen van een buis waren niet te verkrijgen bij de lokale Gamma straat. Eddie nam ons mee naar zijn eigen werkplaats waar met behulp van zijn vrienden alle afmetingen in orde konden maken. Na nog een korte tour door zijn geboorte plaats gingen we terug naar Chako.

Dichtbij Chako hebben we een local ontmoet (Deka) die ons geholpen heeft met lassen. Door hulp van Deka konden we alle losse onderdelen aan elkaar lassen. Zo hebben wij in drie weken het grootste gedeelte van de machine al gebouwd. Helaas door een menselijke fout van een motorverkoper uit Frankrijk wachten we nog steeds op de motor die het apparaat af maakt. Deze komt waarschijnlijk volgende week vrijdag binnen. Dan kunnen we gaan beginnen met het testen van de machine!

Tussen het wachten door zijn we bezig met het opknappen van de machines van vorig jaar zodat alle machines zodra de motor geleverd wordt naar behoren werken.

Salamu,

Bart, Max en Jop

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan