Barsha Pump update 2

Moni onse (hallo allemaal)!
Deze week is installatieweek! Natuurlijk heb ik deel uitgemaakt van veel Barsha-pomp installaties tijdens mijn tijd in Malawi, maar deze week is nog specialer omdat de drie installaties plaatsvinden op locaties die door mij zijn gescout. Zoals eerder vermeld, wordt de Barsha-pomp momenteel geïmplementeerd op boerderijen van relatief rijke individuen, of bij gemeenschappen die het zich kunnen veroorloven. Samen met S4S, mijn familie en vrienden hebben we het initiatief genomen om 3 kleine boerengemeenschappen te helpen die niet de middelen hebben om dit soort technologie te betalen, om een Barsha-pomp te implementeren. De implementatie kan de functionaliteit, het potentieel en het nut van de pomp onder de aandacht brengen in een arme context van kleine boeren en het zal ontwikkelingsorganisaties en de Malawiaanse overheid helpen om de Barsha-pomp in ontwikkelingsprojecten elders te implementeren. De pompen, leidingen, waterreservoirs, sproeiers, water rechten, zaden en kunstmest zijn gedeeltelijk betaald door de gemeenschappen zelf en zullen na verloop van tijd worden afbetaald, een ander deel wordt gesponsord. Dit creëert bij de gemeenschap een gevoel van eigendom en betrokkenheid.


De eerste locatie is het Salvation Irrigation Scheme, een groep van 41 leden, gelegen naast de Domasi-rivier. De gemeenschap heeft een groot gebied dat kan worden geïrrigeerd, maar heeft tot nu toe alleen maar een klein deel dichtbij de rivier kunnen irrigeren met behulp van gieters. Samen met een wateropslagtank, een startpakket bestaande uit water rechten, meststoffen en zaden en de Barsha-pomp heeft de gemeenschap nu de mogelijkheid om hun geïrrigeerde land enorm uit te breiden.
De tweede locatie is het Ibu irrigatiesysteem, een groep van 91 leden, gelegen naast de Lisanjali rivier. Ze hebben geprobeerd hun boerderij te irrigeren met een dure gehuurde benzinepomp en kapotte leidingen. Het potentiële gebied irrigeren was onmogelijk, maar met hun nieuwe Barsha-pomp kunnen ze veel verder van de rivier irrigeren.
Tijdens de eerste twee installaties strookte ook de leden van de communities hun mouwen op en wilden allemaal graag leren over de installatie en werking van de Barsha-pomp.
De derde locatie is Nankokwe Farmers Club, bestaande uit 35 boeren in de buurt van het dorp Dedza. Hun Barsha-pomp wordt aanstaande zaterdag geïnstalleerd.
Tionana (zie je later)!
Ruben

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan