Barsha pomp

Locatie: Malawi | |

Mijn naam is Ruben, een Msc Water Management-student en ik doe mijn Msc Thesis in Malawi! Voedsel en water zijn onderwerpen van oprechte zorg voor veel mensen in Malawi, een van de armste landen ter wereld. De meeste Malawiërs zijn kleinschalige boeren, wat betekent dat ze op een klein stuk land boeren en vaak afhankelijk zijn van de zeer variabele regen als bron van water. Gezien het grote aantal kleine boeren en de vele uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, is het verbeteren van irrigatie om hun gewassen te voorzien van water een aantrekkelijke mogelijk om de voedselzekerheid te verbeteren en plattelandsgebieden te ontwikkelen.

aQysta, een bedrijf gevestigd in de incubator in Yes!Delft, heeft een eenvoudige en robuuste waterpomp ontwikkeld, de Barsha pomp, die de energie van het stromende water gebruikt om het uit de rivier te tillen en het naar de landbouwpercelen te pompen. De pomp vereist daarom geen arbeid of dure en vervuilende brandstoffen zoals veel van zijn alternatieven. Tijdens mijn onderzoek is het mijn taak om de factoren te begrijpen die van invloed zijn op de beslissing die boeren maken om bepaalde irrigatietechnieken toe te passen, met speciale aandacht voor de Barsha pomp.

Momenteel wordt de Barsha pomp geïmplementeerd op de boerderijen van relatief rijke individuen, of in een paar gemeenschappen die het kunnen betalen. S4S helpt me om een Barsha pomp te financieren op een kleinschalige locatie waar de mensen niet over de middelen beschikken om dit soort technologie te betalen. De implementatie kan de functionaliteit, het potentieel en de bruikbaarheid van de pomp in een arme, kleine boerengemeenschap laten zien en zal helpen ontwikkelingsorganisaties en de Malawische overheid te overtuigen de Barsha pomp in ontwikkelingsprojecten elders te implementeren.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan