Laatste projectnieuws

 • Chako Zanzibar

  Update vanuit Zanzibar (Chako)

  25 nov. 2019

  Op de eerste dag werden wij warm onthaald door de werknemers van Chako. Onder het genot van een lekkernij uit Nederland, een stroopwafel, hebben wij ons voorgesteld aan iedereen van het bedrijf. Dezelfde dag zijn we met een lokale Fundi (klusjesman) genaamd Eddie, op pad geweest om verschillende onderdelen te halen bij Mlandege. Mlandege is een buurt met allerlei winkeltjes voor bouwmaterialen. De wijk is opgebouwd uit allerlei verschillende “kraampjes” die ieder gespecialiseerd zijn in een bepaalde bouwsegmenten (stroomkraam, tegelkraam, verfkraam etc.), een soort Gamma maar dan in een wijk.

 • Nosquito

  Nosquito | Het eerste prototype!

  7 jun. 2019

  Na de eerste ontmoetingen op het hoofdkantoor van Artsen Zonder Grenzen in Kenia, kon het echte plezier echt beginnen nadat we aankwamen bij de Kilifi aan de kust.

 • Nosquito

  Nosquito | Eerste weken

  30 mei 2019

  Team Nosquito is vertrokken! Vandaag zijn we officieel gaan werken in Nairobi en hebben we meetings gehad met meerdere belanghebbenden op het kantoor van ons partnerbedrijf. 

Alle projecten

 • Tuintje in mijn hart - Horticentre Christoforus

  Hi allemaal! Wij zijn Cato de Hullu, Saartje Feith en Charlotte Raven. Normaal gesproken studeren wij Werktuigbouwkunde en Civiele techniek, maar voor onze Minor International Entrepreneurship and Development begeven wij ons op een heel nieuw terrein. Op het Christoforus Internaat in Paramaribo, Suriname, is een tropische landbouwkas neergezet. Helaas wordt deze nog niet optimaal gebruikt. Wij gaan ons inzetten deze kas technisch op een hoger niveau te tillen, door o.a. het aanleggen van een duurzaam irrigatiesysteem. Hiermee zullen we enerzijds de leerlingen leren en enthousiasmeren over moderne landbouw, aan de hand van een lesprogramma rondom de kas. Anderzijds zullen we het internaat grotendeels laten eten van biologisch, zelf verbouwen groentes, waarmee veel kosten worden bespaard! 

  lees meer...
 • Barsha Pomp

  Mijn naam is Ruben, een Msc Water Management-student en ik doe mijn Msc Thesis in Malawi! Voedsel en water zijn onderwerpen van oprechte zorg voor veel mensen in Malawi, een van de armste landen ter wereld. De meeste Malawiërs zijn kleinschalige boeren, wat betekent dat ze op een klein stuk land boeren en vaak afhankelijk zijn van de zeer variabele regen als bron van water. Gezien het grote aantal kleine boeren en de vele uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, is het verbeteren van irrigatie om hun gewassen te voorzien van water een aantrekkelijke mogelijk om de voedselzekerheid te verbeteren en plattelandsgebieden te ontwikkelen.

  lees meer...
 • Chako Zanzibar

  Hallo! Wij (Bart Lauwers, Max Middelbos en Jop van Teeffelen) zijn drie studenten van de TU-Delft en studeren respectievelijk: Technische bestuurskunde, Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde). Op dit moment zij wij bezig met de minor international Entrepeneurship and Development. Van November tot eind januari zijn wij aan het werk voor een organisatie genaamd CHAKO te Zanzibar, Tanzania. CHAKO is een sociale onderneming die werkt volgens het Tourist2Tourist concept. Dit betekend dat zij souvenirs maken van het afval geproduceerd door de touristen.

  lees meer...
 • SandFlyTraps

  Wij zijn Philip, Romy en Bootsy, drie masterstudenten Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. In samenwerking met het Kenya Medical Research Institute (KEMRI), in Nairobi, ontwikkelen wij een oplossing ter preventie van de tropische ziekte leishmaniasis.   

  lees meer...
 • Ilijan Buildup

  De inwoners van de gemeenschap Gemelina zijn geforceerd emmers te dragen voor twee kilometer lang, naar het dichstbijzijnde waterpunt. Ondanks dat er water in overvloed is op het eiland, is het niet goed bereikbaar. Gemelina is de enige gemeenschap in het stadje zonder water beschikbaar. Daarnaast, hebben ze tijdens het droogseizoen nauwelijks water uit de tap lopen, wat de gemeenschap nog verder laat reizen.

  lees meer...
 • Muima 19/20

  Jambo!! Wij, Stan van der Vliet, Renée Siepman en Elisa Bloem zitten voor onze minor International Entrepreneurship and Development 3 maanden in Kenia.

  lees meer...
 • GETI

  Quantum Energy is een groep van gelijkgestemde individuen om technologische oplossingen voor schone energie te creëren die reageren op fundamentele behoeften en de kwaliteit van leven van mensen die in armoede leven verbeteren. Hoewel er tal van technologieën beschikbaar zijn, bieden maar weinigen hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Daarom willen we betaalbare, hoogwaardige technologieën ontwikkelen die cultureel en sociaal aanvaardbaar zijn voor mensen die in armoede leven.

  lees meer...
 • Green Frugal Energy

  Wij zijn een interdisciplinair team van drie studenten uit Leiden en Delft die onderzoek doen naar de implementatie van biogasenergie in Oeganda van 6 november 2019 tot 25 januari 2020. Het team bestaat uit IJsbert Bekooy (TUD), Danique François (LU) en Friso Siemensma (LU) en maakt deel uit van de minor 'Frugal Innovation for Sustainable Global Development'. Deze minor is een multidisciplinair programma tussen de TU Delft, de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  lees meer...
 • Co-curation “Palermo hosting city” exhibition

  Medhak is een project dat is ontworpen met de hoop een verhoging van de sociale cohesie te bereiken in Palermo, een stad die doordrongen is van de huidige humanitaire crisis in de Middellandse Zee.

  lees meer...
 • Muima

  Voor de minor International Entrepreneurship and Development gaan wij (Coco Polderman, Line Hietink en Christine van Diemen) drie maanden naar Kenia. In Kenia zullen wij ons inzetten voor Muima Industries.

  lees meer...