Tikuna Cat's Claw

Locatie: Colombia |

Ons project is een samenwerkingsinitiatief gericht op duurzame oogst van Cat's Claw, een geneeskrachtige plant die inheems is in het Amazone regenwoud in Colombia. We hebben samengewerkt met de inheemse gemeenschap Ticuna in Puerto Esperanza om een duurzaam en ethisch bedrijfsmodel te creëren dat niet alleen inkomen genereert, maar ook de gemeenschap in staat stelt en hun cultureel erfgoed behoudt.

Door middel van workshops en co-creatie sessies zullen we hand in hand werken met de Ticuna gemeenschap om een prototype te ontwikkelen voor duurzame oogst van Cat's Claw. Dit project richt zich niet alleen op financiële duurzaamheid, maar benadrukt ook culturele preservatie en ecologisch welzijn. We zullen ethische praktijken, respect voor inheemse tradities en de langetermijn economische vooruitzichten van de Ticuna gemeenschap prioriteren.

Tegen het einde van ons project streven we ernaar een prototype achter te laten waar de gemeenschap van Puerto Esperanza een zelfvoorzienende onderneming kan starten. Ons project is een model van duurzaam ondernemerschap, gericht op welvaart voor de gemeenschap en het milieu, terwijl het economische groei bevordert. Samen creëren we een toekomst waarin bedrijfsleven en ethiek hand in hand gaan, bijdragend aan een bloeiende samenleving en planeet."

Update:

Tot nu toe hebben we één bezoek gebracht aan de inheemse gemeenschap. Tijdens dit bezoek hebben we discussies gevoerd, onze ideeën gedeeld en voornamelijk geluisterd naar hun input. We hebben waardevolle informatie verzameld die relevant is voor het project en zijn vervolgens begonnen met het werken aan het initiële ontwerp in Medellin. Momenteel staan ​​we op het punt om terug te keren naar Puerto Esperanza voor een bezoek van 10 dagen. Gedurende deze tijd willen we ons ontwerp bespreken met leden van de gemeenschap, eventuele wijzigingen die ze willen maken bespreken en eventuele aanvullende factoren die ze benadrukken overwegen. De meeste materialen voor het prototype zullen worden gekocht van de gemeenschap, waardoor de fondsen binnen hun lokale economie circuleren. Vervolgens zullen we samenwerken met de inheemse gemeenschap om de bouw van het prototype te starten. Met deze samenwerking streven we ernaar niet alleen een eenvoudiger proces voor de verwerking van medicinale planten te ontwikkelen, maar ook om bewustwording over malaria en dengue binnen de gemeenschap te vergroten.


Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan