Sandflytraps

Locatie: Kenia |

Wij zijn Philip, Romy en Bootsy, drie masterstudenten Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. In samenwerking met het Kenya Medical Research Institute (KEMRI), in Nairobi, ontwikkelen wij een oplossing ter preventie van de tropische ziekte leishmaniasis.
 

Leishmaniasis is een verwaarloosde tropische ziekte die op een jaarlijkse basis 700.000 tot 1 miljoen mensen infecteert, met 26.000 tot 65.000 doden als gevolg (WHO 2019). De ziekte wordt veroorzaakt door een parasiet die wordt overgedragen door de beet van een geïnfecteerde zandvlieg (de vector). De armste mensen op aarde worden het hardst getroffen door de ziekte die wordt geassocieerd met ondervoeding, bevolkings verschuivingen, slechte huisvesting, een zwak immuunsysteem en een gebrek aan financiële middelen. Leishmaniasis is een endemische ziekte in Oost-Afrika en een uitbraak ervan komt regelmatig voor.

Het is ons doel om de kwetsbare nomadische volkeren in Kenia te beschermen tegen leishmaniasis. Wij gaan dit bereiken door het ontwikkelen van een val, die de  zandvliegen aantrekt en doodt, om zo het risico van infectie te verkleinen. Volgende week zullen we naar Kenia reizen voor een vier weken durend onderzoek waar we onze prototypes zullen testen, zowel onder laboratoriumomstandigheden als in het veld. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van ons project!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan