RiziQi 2.0

Locatie: Tanzania | |

Het project RiziQi 2.0 is een master Strategic Product Design (Industrial Design Engineering) afstudeerproject waarbij de student, Deborah Sumter, onderzoek zal doen naar human powered energy ten behoeve van het verbeteren van een eerder ontwikkeld concept genaamd RiziQi (mens aangedreven fiets).

Dit concept is voortgevloeid vanuit een opdracht voor een fietsorganisatie in 2013 in Dar Es Saleem Tanzania, waarbij het idee stond om via human power de rurale bevolking in Tanzania meer zelfvoorzienend te maken.

In dit afstudeerproject zal de student een nieuw human powered energy concept ontwikkelen waarbij energie opwekken door te bewegen centraal staat (niet meer per se gelimiteerd door fietsen). Naast een nieuw concept met bijbehorend prototype wordt er gezocht naar de beste strategie voor de implementatie hiervan.

Het doel is om een fysiek werkend product af te leveren, die gevormd zal worden tijdens het iteratieve proces. Daarnaast zal er een eerste versie van een business plan/market introductie plan worden afgeleverd waarin een eerste strategie wordt omschreven voor de implementatie van het product.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan