Laatste projectnieuws

 • Prakti

  Laatste Update Prakti

  15 aug. 2017

  De laatste paar weken van mijn afstudeerproject stonden in het teken van een nieuwe prototype maken (zie afbeelding) en het afmaken van mijn thesis. 

 • Prakti

  Update Prakti

  3 jul. 2017

  In april ben ik naar India gevlogen om mijn ontwerp proces voor te zetten op het kantoor van Prakti. Recent hebben ze een nieuwe verbrandingstechniek uitgewerkt. Deze techniek zou minder houtskool moeten verbruiken, daarnaast moet het ook de schadelijk CO productie omlaag brengen. In India heb ik deze techniek geoptimaliseerd zodat het past bij de geobserveerde behoeftes van de mensen in Ghana en Uganda. 

   

 • Prakti

  Update Prakti

  16 mrt. 2017

  Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen doe ik onderzoek naar de kookgewoontes in twee landen: Ghana en Uganda. Voordat ik naar Ghana ging had ik mijn literatuur onderzoek naar Uganda afgerond.

Prakti

Hoi! Ik ben Stephanie en ik doe mijn afstudeerproject voor Prakti een cookstove bedrijf in het zuiden van India. Hun motto is om slimme stoves te maken voor slimme koks.  Ze maken veel verschillende soorten stoves waarop mensen in veel verschillende derdewereld landen koken.

De twee belangrijkste doelen die Prakti nastreeft zijn de vervuiling binnenshuis verminderen en er voor te zorgen dat de hoeveelheid benodigde brandstof afneemt. Op dit moment zijn er namelijk in stedelijke gebieden in Africa ontzettend veel mensen afhankelijk van houtskool om te kunnen koken. Recent heeft Prakti een nieuwe techniek ontwikkeld waardoor er een stuk minder houtskool nodig is, wat voor zowel de gebruiker als de natuur veel voordelen heeft. Deze techniek is nog niet toegepast in een product en dat is waar ik me de komende 8 maanden mee bezig zal gaan houden.