DagUp

Locatie: Tanzania | |

Hoi Allemaal! Mijn naam is Chieh-Hao Shang (Schao), een industrieel ontwerpen master student aan de TU Delft. Project DagUP is mijn afstudeerproject, met het thema “Design for sustainability: fish preservation in Tanzania”. Tijdens dit project werk ik samen met Sagar Energy Solutions (SES), een NGO gebaseerd in Tanzania dat al jaren lang samenwerkt met de locale visserij in het ontwikkelen van duurzame oplossingen.

 

Dagaa (een soort sardientje) vangen is een van de meest belangrijke activiteiten voor welvaart van de plaatsen rondom het Victoria meer. De Dagaa worden zelfs gezien als DE oplossing voor het oplossing van ondervoeding! Om nog meer mensen te kunnen helpen, moeten de Dagaa op een nog betere manier worden opgeslagen. Echter, is het huidige process van opslaan erg onhygiënisch voor menselijke consumptie, zoals je kan zien in de foto. Jep, die visjes liggen gewoon op het strand.

 

Om dit probleem op de kaart te brengen, is SES bezig met het ontwikkelen van een greenhouse droog oplossing. Niet alleen om het proces hygiënischer te maken, maar ook om visjes te kunnen drogen in allerlei situaties aangezien het erg veel regent in Tanzania tijdens het regenseizoen. In dit geval, is het eigenlijk wel nodig een hitte systeem te implementeren. Een verkeerd geïmplementeerd systeem kan echter een grote ecologische voetafdruk hebben. Om deze redenen, is DagUp geboren om te helpen!

 

Project DagUp werkt eraan om de impact van het hitte systeem zoveel mogelijk te verkleinen en de voordelen van andere bewaringsmethodes uit te lichten. Op deze manier hoopt Dagup een duurzame en passende manier te vinden om de Dagaa te bewaren. Het tweede gedeelte van het project zal plaatsvinden in Tanzania, voor functie en gebruikers testen. Uiteindelijk, is het doel een duurzaam en voor langdurig gebruik pre-productie prototype neer te zetten.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan