Laatste projectnieuws

 • Mobile Solar Kiosks

  Laatste update Drop Creatives

  8 mrt. 2016

  Hierbij sturen we jullie eindelijk onze laatste update. Het project is ten einde gekomen en het ontwerp wordt al door Juabar gebruikt om investeerders aan te trekken.

 • Mobile Solar Kiosks

  Op een na laatste berichtgeving

  25 jan. 2016

  Deze week is de laatste week om alles af te ronden. Vorige week hebben we geprobeerd het conceptrapport op tijd in te leveren, zodat de coaches er nog naar konden kijken. Met nadruk op geprobeerd, want het is uiteindelijk niet klaargekomen. Doordat vorige week zo stressvol was, zijn we vergeten een update te sturen, dat maken we bij deze goed.

 • Mobile Solar Kiosks

  Update Mobile Solar kiosks

  7 jan. 2016

  Jambo!

  Team Tanzania is eindelijk thuis! Ze zijn nog steeds een beetje moe van alle indrukken, maar ze hebben wel een mooi kleurtje gekregen van de zon (zelfs de rooie) en hebben überhaupt de zon gezien (in tegenstelling tot team Holland). De eens zo serene en kalme studio is weer getransformeerd tot een verzameling van kabels, laptops en tekeningen.

Mobile Solar Kiosks

Voor het Joint Master Project aan de faculteit Industrieel Ontwerpen zal Drop Creatives (www.dropcreatives.com), bestaande uit vier studenten, werken aan het project samen met het bedrijf Juabar (www.juabar.com) uit Dar es Salaam, Tanzania. Juabar maakt mobiele solar kiosken die op het platteland van Tanzania mensen de kans geeft om een eigen business in stroomvoorziening op te zetten. De kiosk faciliteert het opladen van mobiele apparaten, waarmee een positieve impact op de plaatselijke gemeenschap wordt bewerkstelligd.

Het hoofddoel van het project is, om door middel van grondig onderzoek naar de huidige context en ontwikkelingen, de problemen en kansen ten opzichte van solar kiosken in Tanzania bloot te leggen. De uitkomst wordt door ons omgezet in een realiseerbare oplossing, verder bouwend op Juabar’s huidige kiosk.

Ten behoeve van het behalen van bovenstaand doel zal met behulp van de Opportunity Detection Kit van ir. A. Mink cultuuronderzoek worden uitgevoerd. Deze toolkit is ontwikkeld voor Azië en is nog niet eerder toegepast in Afrika. Dit geeft ons de unieke kans om een academische bijdrage te leveren aan verdere ontwikkeling van de toolkit.

Met de onderzoeksresultaten zullen wij de mobiele solar kiosk door ontwikkelen zodat deze beter zal aansluiten op zowel de solar entrepreneur als de klant. Met behulp van validerend gebruiksonderzoek met een prototype zal het ontwerp worden geëvalueerd en aanbevelingen voor de toekomst van het solar ondernemerschap op het platteland van Tanzania worden opgesteld.


Photo Gallery