Update Mosquito Project

Onderstaand vindt je een update over het Nosquito project, in Likoni (Kenia).

We zijn aangekomen in Likoni, Kenia en aankomende twee dagen zal het belangrijkste gedeelte van ons onderzoek plaatsvinden. We hebben afgesproken met tien Community Health Volunteers van MSF Likoni. Samen met hen, zullen we onze geplande bruikbaarheids test van ons prototype doen. Tijdens deze test zullen we de samenstelling van het muggen aas op de proef stellen, en achterhalen of de handleiding volmaakt is. 

Na deze proeven, kwamen we erachter dat inleiding verbeterd kon worden door duidelijkere foto's. Desondanks, voelen de mensen na het in elkaar zetten van het muggen aas een overweldigend gevoel van trots, wat de band tussen gebruiker en product verbetert.

Op de tweede dag, gingen we echt het land in voor praktisch onderzoek. We hebben ongeveer 20 armere huishoudens bezocht, waar we warm werden verwelkomd. Ook hier kregen we positieve feedback overall. 

Kortom, zijn de meeste mensen erg gewillig naar het ophangen van het muggen aas in hun huis, zolang het natuurlijk werkt. Een decoratie van de Keniaanse vlag of een locaal embleem maakt het aas nog meer gewild. We eindigen deze dagen moe, maar erg voldaan. We hebben allen veel waardevolle nieuwe inzichten opgedaan en alles bij elkaar, is dit gewoon een super mooie ervaring. 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan