Laatste projectnieuws

 • Kickstart Okana

  Update Kickstart Okana

  7 feb. 2017

  Na onze ontmoeting met de board van Sustainable Rural Initiatives (SRI), waar we ons prototype van de BamGoo hebben getoond, hebben we in de weken daarna ons BamGoo project afgerond. We bouwden een nieuw prototype die voldeed aan de verbeteringen die de board opperde, zoals het verkleinen van het voorrekje zodat de fiets met BamGoo ook door smalle straatjes kan manoeuvreren. We besloten om het verlies van laadoppervlak aan de voorkant op te vangen door de achterkant van de BamGoo iets te vergroten. Zo bleef de draagcapaciteit gelijk. De materialen voor het nieuwe prototype hadden we allemaal nog in ons bezit, aangezien we niet alles hadden gebruikt bij de bouw van de andere prototypes. Het nieuwe prototype was daardoor snel gebouwd.

 • Kickstart Okana

  Update Okana

  7 jan. 2017

  Sinds de vorige update is er erg veel gebeurd in Okana. Het einde van de bouw van de pavilions is in zicht en bijna alle meubels zijn gemaakt. Dit had nog wel wat voeten in aarde en het koste aardig wat regelwerk. Aangezien de twee initiatiefnemers in Nederland zijn is het voor hen van belang dat we alles goed in de gaten houden en controleren. Dit bleek ook goed te zijn, aangezien er wat problemen waren met de kleur van het gebouw en de community space buiten. Dit hebben we gelukkig kunnen oplossen waardoor dit nu allemaal tot in de puntjes verzorgd is.

 • Kickstart Okana

  KickstartOkana update 1

  27 nov. 2016

  Hier het eerste nieuws vanuit Okana! Na een paar dagen Nairobi zijn we aangekomen in het afgelegen dorpje Okana. In het midden van Okana road bevind zich de SRI compound, een NGO opgericht door Jowi. Op het compound staan de Pavilions van het project ‘Pavilions for Okana’ in een vrij ver gevorderd stadium. Ondanks het feit dat het zaterdag was, waren er nog een aantal werkers hard aan het werk. De drie Pavilions zijn al volledig gebouwd en al het elektra is aangelegd.  Nu is het alleen nog een kwestie van schilderen en inrichten waarna de Pavilions klaar zijn voor gebruik.

Kickstart Okana

Welkom bij het project Kickstart Okana! Wij zijn een groep van vier studenten van de TU Delft en wij gaan verder bouwen op het project ‘Pavilions for Okana’. In de afgelopen maanden is er namelijk een community centre gerealiseerd in Okana, een klein dorpje in west-Kenia, en de komende drie maanden gaan wij uitzoeken hoe we dit centre self-sustaining kunnen maken. Om dit te bewerkstelligen starten we een project naar idee van twee studenten uit Dublin. 

Het idee is om een frame te maken van bamboe dat bevestigt kan worden aan een fiets, the BamGoo- system. Door dit frame te gebruiken kunnen inwoners veel sneller veel meer producten verplaatsen. Het frame is zo ontworpen dat het makkelijk demontabel is, zodat het ook te gebruiken is terwijl men loopt. Ontwikkeling en transport gaan hierdoor hand in hand, want het wordt makkelijker om meer producten te vervoeren en dus te verkopen. Het grote voordeel ten opzichte van een metalen frame is de duurzaamheid en het feit dat bamboe een erg snel groeiende plant is. Door het product samen met de lokale bevolking te produceren, hopen we dat ze bewust worden van de potentie van het gebruiken van bamboe.

Door het BamGoo-system te produceren vanuit het community centre kan er inkomen gegenereerd worden voor de onderhoudskosten. Daarnaast zullen we ook onderzoek doen naar andere mogelijkheden om inkomen te generen.

Bezoek regelmatig onze pagina voor de updates & like onze Facebook-pagina Kickstart Okana.