Kangaroo Chair

Locatie: Kampala, Uganda | |

 

 

Wij zijn Emile en Merlijn, twee Industrieel Ontwerpen studenten in Delft. Samen met Design Without Borders, een non-profit ontwerpbureau dat bestaat uit lokale ontwerpers gericht op het ontwikkelen van producten en systemen voor lage-inkomsten economieën, gaan we een product ontwikkelen dat Kangaroo Mother Care (KMC) ondersteunt bij vroeggeboortes. We gaan gedurende 11 weken naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda om een volledige ontwerp iteratie te doorlopen en een product op de markt te brengen dat lokaal ontwikkeld en geproduceerd zal worden.

Wereldwijd worden elk jaar 15 miljoen pasgeborenen te vroeg geboren met een hoog risico op sterfte. Kangaroo Mother Care is een goedkope interventie die langdurig skin-to-skin contact tussen de ouders en de baby's stimuleert. Deze methode kan de sterfgevallen tot en met 40% verminderen. Toch krijgt slechts een klein deel van de pasgeborenen KMC-zorg. Daarom gaan we onderzoek doen in ziekenhuizen om een product te ontwikkelen KMC-zorg ondersteund.

Samen met Design Without Borders zullen we het ontwerpproces documenteren en een documentaire maken over het ontwikkelen van producten in economieën met lage inkomen waar een gebrek is aan producten en diensten om in de meest elementaire behoeften te voorzien.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan