Just Solutions

Locatie: Nicaragua | |

verkoop Abanica - Atelier Favela

Atelier Favela is een door vrijwilligers gerunde hulporganisatie in Nicaragua. De organisatie zet zich in voor kansarme kinderen en jongvolwassenen die door armoede of sociale uitsluiting niet de mogelijkheid hebben zich te ontwikkelen. Met onder andere dit project wil Atelier Favela voornamelijk jonge moeders een kans geven op een betere toekomst door ze vaardigheden aan te leren en tegelijk een eerlijk inkomen te verschaffen.

De gemaakte producten zullen op de Nederlandse markt worden verkocht om bewustzijn te creëren en om het project onafhankelijk van subsidies te maken. 

Atelier Favela heeft al eerder met een vergelijkbaar project (een serie tassen, gemaakt van laarzen en spijkerbroeken) succes geboekt in Rio de Janeiro. 

Aan de hand van de kennis van Just Solutions en het lokale onderzoek van Atelier Favela zullen de producten ontworpen worden voor de Nederlandse markt.

S4S heeft Just Solutions en daarmee Atelier Favela financieel gesteund zodat Just Solutions voor Atelier Favela nieuwe producten kan ontwerpen. Het steun van S4S zal worden gebruikt voor het maken van prototypes van verschillende producten en aan de eerste serie van het uiteindelijk te produceren product.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan