Laatste projectnieuws

  • Green Unbound Platform (GUP)

    Ervaring Indonesië

    14 jan. 2016

    Door een praktijkopdracht tijdens onze studie hebben we vorig jaar besloten om mee te doen aan de ’36 Hours Challenge’. Tijdens deze challenge werd binnen 36 uur een concept voor een drijvende woning uitgewerkt tot een schaalmodel waarna deze getest werd. Tijdens deze challenge hebben wij een platform gebaseerd op plastic kratten en binnenbanden ontworpen waarmee wij één van de winnaars werden. Dit ontwerp hebben we met veel enthousiasme uitgewerkt in een businessplan. Uiteindelijk hebben wij met ons ontwerp, genaamd GUP (Green Unbound Platform), gewonnen van de andere groepen. Dit gaf ons de kans om een levenservaring op te doen en GUP in Indonesië te lanceren.

Green Unbound Platform (GUP)

VP Delta organiseerde een 36 hours challenge op de RDM Campus, waarbij verschillende teams werden uitgedaagd om een low cost drijvende woning te ontwerpen, een prototype te maken en een business plan op te stellen.

Uit de challenge kwamen drie winnende teams, waaronder het team Poseidon, Sean Huizinga, Carola Pater en Stéphanie Bergen Henegouwen. Poseidon heeft een ontwerp bedacht, waarbij vier gevulde kratten samen één vierkante meter drijvend platform vormen. In de kratten zitten alle benodigdheden om zelf als bewoner het platform te kunnen bouwen. Eén element heet Green Unbounded Platform, waarbij de elementen altijd uitgebreid kunnen worden. De materialen die worden gebruikt zijn in Indonesië en duurzaam te verkrijgen.

De drie teams hebben het afgelopen halve jaar een business plan uitgewerkt en het ontwerp nog verder uitgewerkt. In juni moest het plan ingeleverd worden en is het beoordeeld door een jury. Het team Poseidon heeft de challenge gewonnen en waren ontzettend enthousiast om het ontwerp te gaan bouwen in Indonesië.

Over een paar weken vertrekt het team naar Indonesië met nog 40 mede Rotterdamse Hogeschool studenten en 40 studenten van de Universiteit uit Semarang om daar gezamenlijk een 72 hours challenge te volgen. Het team Poseidon organiseert één workshop die drie dagen duurt tijdens de 72 hours challenge, waarbij het ontwerp de GUP op ware grootte gebouwd wordt.

Sean, Carola en Stéphanie   

Hieronder een filmpje van de 36 hour challenge, waaruit dit project is voortgekomen.


Photo Gallery