Team Ghana | ontwikkelt educatiecentrum

In New Abirem in Ghana zal Team Ghana een faciliteit gaan bouwen voor leermeesters en docenten waar jongeren uit de regio les kunnen krijgen, als alternatief voor de regulier schoolopleiding. De jongeren op deze school zijn zogenoemde “drop-outs” die door diverse omstandigheden geen gebruik (meer) kunnen maken van het reguliere Ghanese schoolsysteem. Het uit lokaal verkrijgbare bouwmaterialen gebouwde educatiecentrum, zal als voorbeeld gaan dienen voor toekomstige bouwprojecten.

Team Ghana is een projectgroep van 17 studenten uit Delft, allen van de D.S.R. Proteus-Eretes, die zich inzet voor de ontwikkeling, financiering en bouw van het ATC. De voorbereidingen lopen al vanaf mei 2011, de ontwikkeling vanaf februari 2012 en de realisatie zal beginnen vanaf november 2012. Eind januari 2013 zou het ATC gerealiseerd moeten zijn.

Wat het ATC bijzonder maakt is de manier van bouwen en het gebruik van bouwmaterialen. Team Ghana zal uitgaan van het bouwen met alleen mankracht en kleine machines zoals boormachines, handtools, betonmolens en dergelijke, er zal dus geen gebruik worden gemaakt van graafmachines. Er zal gebouwd worden met lokale producten welke zo eenvoudig mogelijk te bewerken en te verwerken zijn, men moet hier denken aan bamboe, leem, hout, waar mogelijk kunststoffen, metalen en beton.

S4S zal het tropendak van het ATC sponsoren. Het tropendak is een tweede dak boven de constructie van het ATC dat is opgetrokken uit zo veel mogelijk natuurlijke materialen. Dit dak zal zorgen voor een aangenamer binnenklimaat waarin beter gestudeerd kan worden.

Volg de ontwikkelingen van Team Ghana op hun website: www.teamghana.nl

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan