GETI

Locatie: Guatamala | |

Quantum Energy is een groep van gelijkgestemde individuen om technologische oplossingen voor schone energie te creëren die reageren op fundamentele behoeften en de kwaliteit van leven van mensen die in armoede leven verbeteren. Hoewel er tal van technologieën beschikbaar zijn, bieden maar weinigen hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Daarom willen we betaalbare, hoogwaardige technologieën ontwikkelen die cultureel en sociaal aanvaardbaar zijn voor mensen die in armoede leven.

Ons eerste product zal voldoen aan de basisbehoeften van verlichting voor meer dan 1 miljard mensen die nog steeds geen toegang hebben tot elektriciteit. Hiervan woont 84% op het platteland. Zelfs mensen die in ontwikkelingslanden wonen met gevestigde elektriciteitsnetten zijn het slachtoffer van lichte armoede vanwege onbetrouwbare stroom en frequente stroomuitval. Daarom worden deze gemeenschappen vaak gedwongen om onveilige en dure kaarsen en kerosinelampen te gebruiken. Wereldwijd verbruikt dergelijke verlichting bijna 180 miljoen ton CO2-equivalente emissies per jaar. Volgens de WHO is geschat dat de dampen die hierdoor worden geproduceerd, equivalent zijn aan het roken van 20 sigaretten per dag. Het gebruik van dergelijke primitieve lichtbronnen eist elk jaar het leven van bijna 1,5 miljoen mensen als gevolg van aandoeningen aan de luchtwegen en brand.

Als eerste product van Quantum ontwikkelen we een slimme ketel genaamd GETI voor kokend water die afvalwarmte van een kookfornuis ophaalt en voldoende schone elektriciteit genereert om een ​​kamer te verlichten en mobiele telefoons op te laden voor minder geld dan kaarsen en / of kerosinelampen, zonder vervuiling, op een schone, duurzame en cultureel haalbare manier. Afgezien van schone verlichting, zal het ook zijn consumenten voorzien van schoon drinkwater (vrij van schadelijke ziekteverwekkers). GETI is strategisch ontworpen om te passen in de culturele behoeften van de mensen, omdat ze al schepen gebruiken om hun water te koken. Plaats eenvoudig GETI op een fornuis en het zal binnen enkele seconden elektriciteit beginnen te genereren. Elektriciteit wordt opgewekt met behulp van thermo-elektrische generatoren. De opgewekte stroom wordt opgeslagen in een aangesloten batterij die op zijn beurt de LED's verlicht en de mobiele telefoons oplaadt.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan