Elabs

Locatie: Sengerema, Tanzania |

Wij zijn Kasper, Naomi, Floor en Thomas. In november gaan we voor 3 maanden naar Sengerema, Tanzania voor onze bachelor. Floor is een derdejaarsstudent Molecular Science, Naomi is een derdejaarsstudent Psychologie, en Kasper en Thomas zijn derdejaarsstudenten Technologie, Beleid en Management. We streven ernaar om schoon drinkwater toegankelijk te maken voor de gemeenschap van Sengerema, Tanzania door een ondernemende en duurzame oplossing te bieden.

Sengerema is een stad in Tanzania, dicht bij het Victoriameer, in het noordelijke deel van Tanzania. Basisgezondheidsdiensten zijn niet altijd voor iedereen gemakkelijk beschikbaar. Zo moeten mensen bijvoorbeeld aanzienlijke afstanden afleggen om veilig drinkwater te halen.

Ons doel is om een waterbron te verzekeren die niet afhankelijk is van het overheidsstelsel. Het overheidsstelsel is onbetrouwbaar, omdat de kraan 's nachts meerdere uren wordt afgesloten en soms zelfs dagenlang niet functioneert. Ons plan is om boorputboringstechnieken te gebruiken om een continue watertoevoer te garanderen voor de studenten van Elabs en de gemeenschap rondom Elabs. We zullen de boorput verbinden met een tank en verschillende waterfilters gebruiken om een hoge kwaliteit van veilig drinkwater te waarborgen. Hierna zal Elabs beschikken over een duurzame bron van drinkwater, wat essentieel is in het dagelijks leven van de studenten.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan