Design in Free Fall

Locatie: Kenia & Tanzania | |

Wij zijn Design in Freefall, een ontwerpteam vanuit de faculteit Industrieel Ontwerpen. Ons team bestaat uit Donna, Angeles, Gijs, Robert en Tim en we hebben ons sinds september 2016 bezig gehouden met de ontwikkeling van een flexibele kunststof vergister.

Het doel van ons project is om Oost Afrikaanse boeren betere toegang te geven tot de duurzame brandstof biogas. Dit om de kwaliteit van leven van deze mensen te kunnen verbeteren. Op dit moment koken de meeste mensen in Oost Afrika namelijk op hout of houtskool; niet goed voor je gezondheid en ook niet goed voor het milieu! De flexibele kunststof vergister is een installatie die Oost Afrikaanse boeren in staat stelt om biogas van hun koeienmest te produceren. Dit geproduceerde gas kan dienen als een goedkope en schone brandstof om op te koken.

Sinds onze start in september is een gedeelte van het team al afgereisd om in Kenia en Tanzania onderzoek te doen, zijn er tientallen ideeën gegenereerd, en is er één concept ontwikkeld dat klaar is om flink getest te worden in Oost Afrika. De komende weken gaat een deel van ons team terug naar Kenia en Tanzania om daar te testen of het prototype voldoet op gebruik en functionaliteit. Uiteindelijk hopen we met ons product het leven van boeren in Oost Afrika te kunnen verbeteren!  

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan