BeBold

Locatie: India | |

Hallo! Wij zijn Bianca, Max, Marije en Emma: vier Industrieel Ontwerpen master-studenten van de Technische Universiteit Delft. Dit semester werken we aan een product-ontwikkelingsproject met als doel Indiaanse families van  schoon drinkwater te voorzien. India is een van vele landen dat kampt met watervervuiling en drinkwater tekorten.

We zullen een product concept van TNO en ontwerpbureau Van Berlo verder ontwikkelen. Het gaat hier over Salvitae: een kas dat d.m.v. verdamping en condensatie vuil of zout water om kan zetten in vers drinkwater. TNO ziet mogelijkheden voor het gebruik van het koelvermogen van planten om het condensatie vermogen te vergroten en daarmee ook de resulterende drinkwater hoeveelheid.  Geschat wordt dat Salvitae 10 L drinkwater per dag kan produceren, voldoende voor een gezin van 5 personen. Het systeem heeft geen elektriciteit nodig en zou daarom ook goed in rurale gebieden worden toegepast.

Het doel van ons project is om de technische haalbaarheid en de behoefte voor het product-concept te testen. Tot slot zullen we een herontwerp en aanbevelingen leveren voor een mogelijke start-up met Salvitae.  We voeren veldonderzoek uit om inzicht te krijgen in de behoeften en wensen van de doelgroep. Ook verzamelen we feedback over het huidige concept.

De afgelopen maand hebben we besteed aan literatuuronderzoek en de voorbereiding van het veldonderzoek. We zijn heel erg benieuwd naar de nieuwe inzichten over de context en doelgroep en houden jullie op de hoogte van onze vooruitgang!

Voor meer informatie bekijk: https://www.facebook.com/bebolddelft/

 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan