Uplifted Zanzibar | Goede vooruitgang

De voorbije twee weken hebben we heel wat vooruitgang geboekt op verschillende vlakken. Toen we de laatste paar onderdelen gingen kopen, hebben op een dag onze hele waslijst aan onderdelen kunnen doorstrepen. Hiervoor hadden we wel een kleine pick-up truck nodig om alles te vervoeren, omdat sommige onderdelen voor het frame 4 meter lang waren. Er was niet genoeg plaats om met drie personen vooraan te zitten dus moesten we maar achterin zitten tussen alle materialen, wat wel een leuke ervaring op zich was, niet alleen voor ons maar ook voor de lokale mensen die waarschijnlijk heel verward zijn om drie blanke meisjes op de achterbak te zien. Vervolgens konden we eindelijk aan de slag met het bouwen!

Toen we verschillende onderdelen op maat zaagden, wou iedereen van het personeel ook zijn steentje bijdragen en het uitproberen. Daarna was het aan de lasser om de onderdelen aan elkaar te bevestigen.

 

Verder hadden we een meeting met de eigenaar van Chako, Mani. Hij kwam pas de twee weken na onze aankomst aan op Zanzibar. Nu konden we eindelijk met hem praten over product ideeen en wat zij willen toevoegen in hun huidig portfolio. We kregen eindelijk wat duidelijkheid over welke richting we uitmoeten gaan.

 

Ondertussen zijn er ook paar evenementen gepasseerd die voor Chako van belang waren. Als eerste hadden we een golf event in een vijf-sterren resort waar Chako voor uitgenodigd werd. Op die dag zijn er niet veel producten verkocht maar aangezien het doel was om vooral nieuwe contacten te leggen is dat dus geen probleem.  Als tweede activiteit was er het fundraiser event. Dit was heel belangrijk voor Chako omdat ze de nieuwe werkplaats heel hard nodig hebben en daarom zijn donaties van andere partijen van belang om hun toekomstige plannen waar te maken.  We kregen de kans om een korte presentative te geven over plastic recycling en waarom dat nu van belang is. Aangezien vele general managers aanwezig waren, was het voor ons ook belangrijk om hen te bereiken. Na het officiele gebeuren kwam de general manager van Zuri hotel  (wat al een partner is van Chako) naar ons toe omdat hij nieuwsgierig was naar welke methode we gebruiken en wat we daarmee kunnen doen. Ze was ook erg enthousiast om met ons te werken en uiteindelijk een plastic product van Chako in de boutique van het hotel te verkopen.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan