Update Mobile Solar Kiosks

Jambo!

Eindelijk is het zover! Het tweede team is aangekomen in Tanzania. Ze hadden wat tijd nodig om te acclimatiseren, maar zijn vastberaden begonnen aan het verder ontwikkelen van het concept.

Ze hebben samen met Geofrey van Juabar zowel de prototyping werkplaats als de materialenmarkt bezocht, waar ze bij de laatste overspoeld werden door verkopers. Een mzungu staat gelijk aan een smak geld en dat werkt als bijen op een pot honing. Met een goed gevoel voor de mogelijkheden, zowel technisch als aanwezige middelen, kan het uiteindelijke prototype concept worden afgerond.

Ondertussen is team Holland bezig met het ontwikkelen van een aanvullende service. We zijn er nu toch echt tegenaan gelopen hoe moeilijk het is om een winstgevende service (of product) op te zetten voor mensen in de BoP. Op het moment zijn we bezig met het vinden van oplossingen binnen ‘business netwerk’ en ‘toegankelijkheid van informatie’. Daarnaast wordt het steeds duidelijker dat Juabar veel kan winnen bij een partner die het nodige startkapitaal aan kan leveren om door te groeien. Vorderingen worden gemaakt en hopelijk kunnen we jullie volgende keer van wat prototyping foto’s voorzien!

Badaaye,  

Eva, Gina, Maaike & Matthijs

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan