UPDATE I: SEP Waterpump Project

Inmiddels zitten wij in week 7 van ons project in Sierra Leone en zijn we dus over de helft! We hebben een aantal mijlpalen bereikt en de grootste mijlpaal staat binnenkort op de planning. We hebben de eerste maand van het project besteed aan het onderzoek doen naar de oorzaak van de kapotte pompen. Dit kwam vaak neer op een gebrek aan kennis en verantwoordelijkheidsgevoel bij de gebruikers. De pomp is namelijk ontworpen voor een gebruikersgroep van maximaal 50 mensen waarvan 1 familie verantwoordelijk moet zijn. Veel van onze pompen waren echter geïnstalleerd op scholen waar soms meer dan 1000 kinderen rondliepen. 

Vervolgens hebben we met twee experts gesproken die ons vertelden dat de pompen op verkeerde putten zijn geïnstalleerd. De open putten maken de pomp erg gevoelig voor schade, dus zijn we nu een pilot aan het opzetten waar we de pomp op een borehole gaan installeren. Onze pomp is hier namelijk voor ontworpen.

Verder is er een trainingscentrum in Freetown aanwezig gericht op het handmatig maken van boreholes waar we twee engineers van SEP-SL op willen leiden. 

De pilot staat binnenkort op de planning en als dat een succes wordt heeft SEP alle middelen binnen handbereik om dit project verder uit te breiden, om zo veel meer tevreden gebruikers te krijgen en meer mensen aan veilig drinkwater te helpen.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan