TULIP BLUE - UPDATE III

Salamu kutoka Kisumu!

Sinds zondagavond is het Nyarobe team te vinden in Kisumu, een klein vissersdorpje aan het Victoriameer. Ook hier hebben we niet stilgezeten! Afgelopen maandag hebben Sophie en Charlotte onze eerste focus group gehad met maar liefst 25 Kenianen! Dat voelde als een groot cadeau voor het project. Het was een community die samen bij elkaar woonde maar tegelijkertijd bestond deze groep ook uit een SACCO. Een soort groep met mensen die elkaar financiële zekerheid bieden. De groep bestond uit mannen en vrouwen van verschillende leeftijden (20 - 75). Uit deze focus group hebben we veel informatie gekregen omtrent het businessmodel wat geschikt zou zijn voor de lage inkomensgroepen, de waterregulatie in Kisumu en de marketingtechnieken die in rurale gebieden worden gebruikt. 

Gisteren zijn we met z'n allen afgereisd naar Homa Bay voor een van de drukste dagen tot nu toe. 4 interviews stonden gepland met mensen die tussen lage en middeninkomens in zaten. We hebben geleerd dat het water weer heel anders is gereguleerd in Homa Bay dan in Kisumu of in Nairobi. Men maakt voornamelijk gebruik van boreholes of direct het Victoriameer. Een borehole is een soort diepe put die wordt geboord, van tientallen en soms zelfs honderden meters diep. Een pipeline is hier wel aangelegd maar deze ligt eigenlijk al jaren droog door verschillende factoren. Dit deel is een stuk armer dan Nairobi en Kisumu, dus waterflesjes kopen is zeer ongebruikelijk. Buiktyfus, cholera en diarree komen dan ook veel voor. 

Vandaag nemen we de dag om alle inzichten te verwerken en het interviewplan aan te scherpen voor wat alweer onze laatste interviews zullen zin in Kenia. Verder staat er nog een bezoek aan het Victoriameer gepland om te kijken hoe hier het water getapt wordt en informatie in te winnen hoe en of dit water eventueel gefilterd zou kunnen worden.

Volg ons voor meer updates onder de Afrikaanse zon via Instagram: nyarobe_waterfiltration.

Volg ook Basic Water Needs voor meer info en updates!

Facebook: https://www.facebook.com/basicwaterneeds 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/basic-water-needs/

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan