TULIP BLUE - UPDATE I

Habari zenu wote!

Afgelopen woensdag zijn wij aangekomen in Nairobi! Alles is goed gegaan met de vluchten en we hebben ons gesetteld in ons huis Kilimani. Gisteren hebben we onze eerste interviews met gebruikers op locatie gedaan. We zijn bij Brian langs geweest, de lokale werknemer van het bedrijf Basic Water Needs, https://www.basicwaterneeds.com/. Hij heeft ons bij meerdere water kiosken geïntroduceerd en daar hebben we geleerd over de waterfiltratie processen en wat de consument nou belangrijk vindt als het gaat om water kopen.  Een waterkiosk is een klein winkeltje waar je je flessen of jerrycans kan vullen met gefilterd water tegen betaling.

Naast de interviews met de waterkiosken hebben we ook een interview en testmiddag gehad bij Paradise Lost, een gated community met hoge inkomensgroepen gezinnen. We hebben ons prototype meegenomen en voornamelijk gekeken hoe ze op dit moment hun water filteren binnenshuis. Dit was erg interessant, voornamelijk omdat de moeder uit dit gezien een expert is op het gebied van waterfiltratie. We zijn erachter gekomen dat vertrouwen een grote rol speelt wanneer consumenten een nieuw product willen aanschaffen.  

Komende week zullen we nog verschillende inwoners bezoeken, in diverse wijken van Nairobi. Door verschillende interviews willen we erachter zien te komen hoe we uiteindelijk ons product kunnen gaan marketen en hoe we het product zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten bij de behoeftes van de gebruiker.

Volg ons voor meer updates onder de Afrikaanse zon via Instagram: nyarobe_waterfiltration.

Volg ook Basic Water Needs voor meer info en updates!

Facebook: https://www.facebook.com/basicwaterneeds

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/basic-water-needs/

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan