Team Zoom | Update 2

Week 2 van ons bezoek in Nigeria!

Na de week in Ibadan te hebben doorgebracht, zijn we heel wat wijzer geworden. We hebben onderzoek gedaan naar de verschillende levels van de gezondheidszorg in Nigeria. Hieruit hebben we veel informatie gekregen over aandachtspunten voor de implementatie in de gezondheidscontext van ons product. Verder zijn we bij veel lokale marktjes geweest waar we onze vrije dag hebben besteed om de Nigeriaanse cultuur te snuiven.

De volgende dag was het tijd om te reizen naar Lagos. Na veel bang makende verhalen over het verkeer in Nigeria (het kan van 2 tot 8 uur duren, afhankelijk van het verkeer) hebben we besloten vroeg de deur uit te gaan. Eenmaal aangekomen in Lagos, zag je dat dit wel een stad was die verder ontwikkeld was dan Ibadan. Er waren veel hoge gebouwen en grote reclame displays. De volgende stop was de universiteit, waar we in een guest-house verblijven. Na aankomst hadden we nog tijd om ons voor te bereiden op de meeting van morgen.

Het doel van het verblijf in Lagos is om samen te werken met de verschillende faculteiten van onder andere Bio-medical engineering en System engineering om van hun inzichten te krijgen. Hiervoor hebben we co-creatie sessies met de studenten waar we ons product presenteren waarna we een discussie hebben over elk onderdeel. Hiernaast hebben we gepland om ook een rollenspel te doen waarin de studenten voordoen dat ze de dokter of patiënt zijn, waaruit wij kunnen zien waar het product op verbeterd kan worden.

Het was erg interessant om de samenwerking te zien tussen de studenten, omdat ze allemaal een andere achtergrond hebben. De biomedische studenten wezen ons op de medische aspecten en de System engineering studenten waren, je raadt het al, geïnteresseerd in het algoritme van het product.

Verder hadden we als tweede doel in Lagos om een productie map in kaart te brengen. Hiervoor zijn we langs alle markten in Lagos geweest om ons materiaal te sourcen. Dit was iets anders dan we hadden gedacht, omdat ze niet groothandels hebben, maar allemaal kleine kraampjes. Het was hierdoor wel een erg interessante dag.

Na de tweede week, is het tijd om terug te gaan naar Nederland, onze vindingen te verwerken en een nieuw prototype te maken zodat de tweede groep deze mee kan nemen!

Tot de volgende keer!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan