Research Arribadas - Update II

Nadat we ons project succesvol hadden afgerond en de resultaten aan onze professoren hadden gepresenteerd, hebben we waardevolle inzichten verworven die kunnen bijdragen aan de bescherming van zeeschildpadden. Hierbij vertellen we graag over het verloop van ons onderzoek.

Door het grondige veldwerk op het strand van Ostional en het analyseren van de zandmonsters, hebben we een beter begrip gekregen van de mogelijke veranderingen in de samenstelling van het zand tussen het droog- en regenseizoen. Deze informatie kan van belang zijn bij het identificeren van factoren die van invloed zijn op de nestelomstandigheden en het broedsucces van de schildpadden op het strand van Ostional.

Tegelijkertijd met de analyse van de zand samples, zijn we aan de slag gegaan met een stakeholder analyse en een Autoregressive Logistic Model. 

De Stakeholder Analysis heeft ons geholpen bij het in kaart brengen van de belanghebbenden bij het onderzoek naar arribada’s. Door inzicht te krijgen in de betrokken partijen, waaronder de lokale bevolking van Ostional en relevante organisaties, kunnen we samenwerkingen stimuleren en creëren om effectieve beschermingsmaatregelen te ontwikkelen en implementeren.

Het gebruik van het ‘Autoregressive Logistic Model’ om de komst van arribada’s te voorspellen, is een waardevol instrument gebleken. Door te bepalen welke factoren het meeste invloed hebben op dit model, opent dit de deur naar een beter begrip van de ecologie en het gedrag van de zeeschildpadden. Dit kan leiden tot gerichte maatregelen om de kwetsbare periodes tijdens de arribada’s te beschermen en om de interactie tussen menselijke activiteiten en de schildpadden te minimaliseren tijdens een arribada.

De interviews met de lokale bevolking hebben ons waardevolle inzichten verschaft in hun kennis, ervaringen en zorgen met betrekking tot de arribada’s en de bescherming van de zeeschildpadden. Door de betrokkenheid van de gemeenschap te vergroten en hun stemmen te laten horen, kunnen we een inclusieve aanpak hanteren bij het ontwikkelen van beleid en initiatieven voor de bescherming van deze bedreigde diersoort.

Met deze uitgebreide kennis en resultaten hebben we een solide basis gelegd voor verdere onderzoeksinspanningen en beschermingsmaatregelen op Playa del Ostional. We zijn vastberaden om ons in te blijven zetten voor de bescherming van de zeeschildpadden en hun leefomgeving, en we hopen dat onze bevindingen een waardevolle bijdrage zullen leveren aan het behoud van deze diersoort.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan