Research Arribadas - Update I

Vorig weekend zijn we aangekomen op Playa del Ostional en zijn we meteen begonnen met het veldwerk op zondag.

We beginnen met de sediment samples van de verschillende stranden nemen die we gaan onderzoeken. Omdat dit ook al is gedaan in het regenseizoen, is het van groot belang dat we op precies dezelfde coördinaten samples nemen van het zand. Zo kunnen we achteraf de zand structuur en korrelgrootte vergelijken tussen regen- en droogseizoen.

Daarnaast brengen we het hele strand in kaart door te kijken naar de parameters die van invloed kunnen zijn op de zeeschildpadden en de arribadas waarin zij eitjes komen leggen op het strand. Denk aan hoe breed het strand is, of er veel roofvogels vliegen om de eitjes te pikken of dat er grote stenen in het water liggen, waardoor de schildpadden hier niet aan land kunnen komen.

We zijn opgesplitst in twee groepen en hebben in drie dagen heel het strand overgelopen en zand samples in zakken meegenomen, die we vervolgens labelen met nummers.

Daarnaast zijn we ook in gesprek met de lokale bevolking om meer te weten te komen over de arribadas op Playa del Ostional. Ondanks de taalbarrière komen we er gelukkig goed uit met ons Spaans en helpt Google Translate soms een handje mee.

Volgende week wordt ons team versterkt door twee medewerkers van de Universidad de Costa Rica, die ons gaan helpen met de hoogtes van de verschillende stranden in kaart brengen met hun GPS equipment. Dit wordt medemogelijk gemaakt door de funding die we van S4S hebben gekregen.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan