Prakti update I

De afgelopen weken hebben vooral in het teken gestaan van het afronden van mijn literatuur onderzoek over Uganda. Het doel was om het onderzoek samen te vatten in ongeveer 10 inzichten die vervolgens vergeleken kunnen worden met de informatie die ik in Ghana heb gevonden. 

In deze weken ben ik ook druk bezig geweest met het opzetten van mijn veldonderzoek in Ghana en het vinden van de juiste contacten die mij kunnen helpen. Op nieuwjaarsdag was het eindelijk zo ver en ben ik aangekomen in Accra, de hoofdstad van Ghana. Direct de dag erna ben ik van start gegaan bij ISEES (Institute for Sustainable Energy and Environmental Solutions), zij helpen mij bij het vinden van de mensen die ik kan interviewen en helpen bij het vertalen. Veel mensen spreken namelijk het lokale dialect.

Woensdag heb ik mijn eerste kook observatie kunnen doen. Ze maakten fufu en light soup. Fufu bestaat uit cassave en plantain (een soort banaan), ze koken dit eerst waarna ze het stampen met een grote stok voor zeker 20 minuten. Daarnaast maakte een soep, die 'light soup' wordt genoemd dit bestaat bij tomaten, pepers, uien, knoflook, gedroogde vis en vlees.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan