LUMEN | Introduction

Hallo! De komende elf weken vertrekt Lumen naar Tanzania! We zullen jullie geüpdatet houden van onze reis met verhalen, foto’s en vlogs.

Lumen

Wij zijn Lumen, een ontwerpteam bestaande uit Johan, Joris, Nina en Daniël. Onze missie is om een positieve impact op de levens van nacht vissers te hebben in de opkomende economie van Tanzania. We hebben achtergronden in Industrieel Ontwerpen, met specialisaties richting Interaction Design, Technisch Product Ontwerpen en Business Design. We werken samen met Sagar Energy Solutions, een sociale onderneming die duurzame ontwikkelingen promoot en zich momenteel richt op de nacht vissers in Tanzania.

Project beschrijving

Het doel van het project is om een alternatieve lamp voor vissers te ontwerpen die op zonne-energie werkt. Sagar Energy Solutions werkt momenteel aan een alternatief welke de bestaande kerosinelampen moet vervangen. De nieuwe lampen hebben een positief effect op het milieu, zorgen voor betere en gezondere werkomstandigheden voor de nachtvissers en verhoogt het inkomen van de vissers door de lage operationele kosten. De lampen worden opgeladen door modulaire laadsystemen Deze laadsystemen kunnen in de toekomst ook andere functies vervullen door bijvoorbeeld het drogen, verpakken en opslaan van vis te faciliteren.

De uitkomst van het project is een werkend prototype, ondersteund door een plan voor lokale assemblage in Tanzania.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan