Layco Medical Devices - Project Completed

Het doel van ons project was om het prototype van de vacuümextractor (VeLa) van Layco Medical Devices te valideren op zakelijk en technisch niveau. Deze validatie is uitgevoerd met een case study op basis van interviews en een simulatieproef.

In november zijn we begonnen met de zakelijke validatie. Ons doel was het verzamelen van feedback voor het prototype en informatie over de levenscyclus van de huidige gebruikte vacuümextractoren. Hiervoor bezochten we ziekenhuizen in Eldoret en Kisumu. In deze ziekenhuizen hebben we veel interviews gehouden met verschillende soorten belanghebbenden. De meeste betrokkenen waren gynaecologen/verloskundigen, verpleegkundigen, verloskundigen en schoonmaaksters. De belangrijkste reden voor het lage aantal vacuümextracties is het gebrek aan kennis. Hierdoor wordt vacuümextractie uitgevoerd op reeds verloren gevallen, met veel slechte resultaten tot gevolg. Dit veroorzaakt een negatief stigma rond vacuümextracties.

In januari zijn we begonnen met de simulatieproef voor de technische validatie. In december. In deze proef hebben we twee studies uitgevoerd. In de eerste studie gebruikten we de mannikin (Lucy en haar moeder) om bevallingen te simuleren en representatieve feedback van eindgebruikers te krijgen over het ontwerp en de bruikbaarheid van de VeLa. Voor deze studie werd mogelijke eindgebruikers, in dit geval de gynaecologen/verloskundigen en verloskundigen, gevraagd zowel de Kiwi als de VeLa op de mannikin te gebruiken. Daarna werden hun enkele vragen gesteld over de vergelijking tussen de Kiwi en de VeLa. In de tweede studie gebruikten we alleen het nieuwste prototype van de VeLa. We vroegen verpleegkundigen en schoonmakers of ze de nieuwste versie van de VeLa konden monteren en demonteren. Daarna vroegen we hen ook hun feedback over de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat en over hoe zij de VeLa zouden schoonmaken.

De uitkomsten van de interviews en de simulatieproef worden nu door Layco gebruikt om hun prototype te verbeteren en nieuwe verbindingen te leggen voor verdere samenwerking als de VeLa eenmaal op de markt is.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan