Greenhouse production | Week 5 & 6

De afgelopen weken zijn we weer druk bezig geweest. Alhoewel December de officiële feestmaand is in Suriname, is er toch hard gewerkt om grote stappen te maken. Inmiddels kunnen we met trots zeggen dat het definitieve ontwerp inclusief handleiding af zijn. Echter is dit niet het enige waar wij ons de afgelopen weken mee hebben bezig gehouden, want bij het opzetten van een bedrijf komt veel meer kijken.

Ten eerste het business plan. We zijn nu samen met onze ondernemer, Ken Doorson, bezig met het schrijven van een business plan. Dit plan moet voorzien zijn van een lange termijn strategie, wie onze klantsegmenten zijn, wat voor type service het bedrijf zal leveren etc. Samen met Ken komen we steeds dichterbij een definitieve versie.

Daarnaast is een bedrijf natuurlijk niks zonder locatie. We zijn samen met Ken bezig met het bezichtigen van diverse locaties in Moengo. De locatie is bijna officieel, dus dat is ontzettend spannend. We hebben voor de locatie in Moengo gekozen omdat we graag met dit project de lokale economie willen stimuleren in Moengo.

18 januari zal de Agri en Food Beurs plaatsvinden in Moengo. Hier zullen we ons bedrijf promoten onder potentiële klanten door middel van een stand. We zijn bezig geweest met het opstellen van een programma voor de beurs. We zullen alvast 1 leuke activiteit verklappen. Op de beurs zullen we onze modelkas (schaal 1:16) presenteren. Deze kas kan gebruikt worden ter illustratie aan de klanten. In deze modelkas zullen wij samen met mensen gaan planten. Dit doen wij met onze meegebrachte moestuintjes van de Albert Heijn.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan