Greenhouse production | Week 1 & 2

Twee jaar geleden heeft een groep van 4 TU Delft studenten een houten kas bij Hendrik Pinas gerealiseerd. Als je goed kijkt naar de afbeelding, kun je die houten kas zien achter de nieuwe kas op de voorgrond. En deze nieuwe kas is erg goed nieuws, want Hendrik Pinas heeft hem kunnen bouwen met het geld dat hij verdiend heeft door de verkoop van de opbrengst van de kas van de TU Delft studenten.

We hebben de twee kassen van Hendrik Pinas bezocht in Moengo, Suriname. Aan de twee kassen hebben we enkele zwakke plekken geobserveerd en zijn we aan de slag gegaan met de optimalisatie van het model. We hebben bijvoorbeeld het dak iets langer doorgetrokken zodat het hele grondvlak schaduw heeft en hebben we de grondpalen stabieler gemaakt door het gebruik van een ligger. Volgende week zal er gekeken worden naar alle verbindingsstukken, want we willen er een echt IKEA bouwpakket van maken. Een grote uitdaging, maar we maken grote stappen.

Daarnaast zijn we druk bezig om in contact te komen met potentiële leveranciers voor alle materialen van de kas. Als laatste gaat onze zoektocht naar de enige echte ondernemer door die samen met ons het bedrijf wil opzetten. We hebben iemand in gedachte, nu alleen nog afwachten of hij deze grote taak op zich wilt nemen.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan