Energizing Uganda | Eerste dagen in Uganda

Drie dagen geleden kwamen we aan in Oeganda om onze reis van tien weken te beginnen. We landden om vier uur 's morgens, gelukkig werden we opgehaald door twee mensen van de universiteit, waar we onze stage voor de komende weken zullen doen. Vanaf het vliegveld in Entebbe was het twee uur rijden naar het dorp waar we de komende tien weken zouden verblijven.

Toen we bij ons nieuwe huis aankwamen, doken we onmiddellijk in onze bedden voor een goede nachtrust. De volgende dag kregen we een rondleiding door de omliggende dorpen en de campus van de universiteit. Iedereen was heel vriendelijk en verwelkomde ons onmiddellijk. De omgeving is erg mooi en groen, zeker in vergelijking met Nederland. Terwijl het nu in Nederland ijskoud is, is het hier dertig graden. Geen behoefte aan truien of een jas, een losse broek en comfortabele overhemden zijn genoeg. Op onze eerste avond gingen we al naar Kampala voor een leuk avondje uit. Onze slaap dansen en Nijlbier drinken, we hebben genoten van onze eerste nacht hier!

De volgende dag hadden we wat praktische dingen op onze to-do-lijst. We gingen naar de telecomwinkel voor een simkaart en daarna gingen we naar de bakkerij BROOD, een Nederlandse bakkerij met winkels in Den Haag, Haarlem, Amsterdam en op de een of andere manier ook in Kampala. We kochten wat brood daar en ander eten in de supermarkt. Aan het eind van de dag hebben we ook een aantal hardwarewinkels bezocht, zodat we een goed idee hebben van wat we hier kunnen kopen en waar we ze kunnen zoeken. Nu we alles hadden verzameld wat we in Kampala nodig hadden, was het tijd om terug naar huis te gaan.

Gisteren ontspanden we een beetje, gingen naar het zwembad op de campus, lazen een boek en maakten ons klaar voor onze eerste dag. We worden hier om zes uur wakker, dus we zijn vroeg naar bed gegaan om onze eerste dag goed te beginnen!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan