Cold Chain bereidt pilots voor

Het TopDown Team van het cold chain project is weer terug in Nederland en heeft ondertussen een hoop werk verzet. Op dit moment bereiden ze vier pilots voor die in februari of maart plaats gaan vinden.

In samenwerking met ONergy, Enviu en NGO's is een netwerk opgezet om de koeltechnieken aan de lokale boeren te kunnen verstrekken. Tijdens de pilots zullen de energiezuinige koeltechnieken getest worden. Het productvoorstel ligt nu zo dat de koelbox lijkt op een container met goed geïsoleerde muurdelen met een airconditioner. De koelsystemen worden geplaatst vlakbij de lokale boeren. Lokale ondernemers zullen het beheer voor hun rekening nemen. De betrokken NGO's zullen bepalen bij welke boeren de techniek het best ingezet kan worden. Door het netwerk van ONergy met verscheidene NGO's zullen de boeren makkelijker leningen bij de bank kunnen krijgen. Voor de financiering van de pilots is er een aanvraag gedaan voor het rural innovation fund van de National Bank of Agriculture Development (NABARD).

Het team gaat nu zelf verder met het verder ontwerpen van het product service systeem. Het ontwerp voor de materialisering van het community service centre heeft geleid tot een buseniss model waarin nagedacht is over isolatie, 'eco-koelingtechnieken' en extra services zoals opslag methoden (kratten en box systemen en verhuurservices) en informatievoorziening over actuele marktprijzen van specifieke groenten. Als dit verder uitgewerkt is wordt dit overgedragen aan ONergy en Enviu die het ontwikkelingstraject verder zullen gaan oppakken.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan