Chako - Update II

Nu al bijna twee maanden ingeburgerd te zijn op Zanzibar komt de kerstman alweer bijna om de hoek kijken. Dat betekend dat we hierna nog maar 1 maand hebben om de puntjes op de i te zetten.

Aangezien PostNL met alle hens aan dek voorbereidingen aan het treffen was voor de mooie december maand liet de motor nog een lange tijd op zich wachten. PostNL werd zelfs zo enthousiast met het voorbereiden, dat de motor tijdens het vervoeren kapot gegaan is. Maar zoals iedereen hier altijd zegt: Hakuna Matata, Geen zorgen!

Na wat genuanceerde aanpassingen (lees secondelijm) konden we de kapotte onderdelen aan elkaar lijmen zodat we in ieder geval de motor konden testen. Vervolgens moesten we opzoek naar een as waar mee we de motor aan de schroef konden monteren. Natuurlijk hadden we al een idee waar we naar toe moesten. Onze grote vriend Eddie (Fundy/klusjesman) had ons immers aan al zijn vrienden voorgesteld. Zo was een vriend van Eddie automonteur en kon hij ons goed helpen met het vinden van een op maat gemaakte koppelstuk.

Dit betekend dat we het laatste puzzelstukje aan onze puzzel konden toevoegen. Met als conclusie: DE MACHINE IS AF! Nu kunnen we de machine eindelijk gaan testen. We zorgden er voor dat de bandheaters de barrel voldoende opgewarmd hadden, de juiste snelheid ingevoerd was en het eerste stukje gerecycled plastic kwam uit onze machine!

Nu is het nog zoeken naar de juiste instellingen en kunnen we ons meer focussen op het inzamelen van Plastic. We hebben een inzamel plan bedacht zodat we na de kerst gelijk genoeg plastic hebben om mee te gaan testen.

Voor nu, alvast een fijne jaarwisseling en warme kerstdagen toegewenst!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan