CHAKO - Update II

Beste lezers!

Het grote moment is daar: de ‘bike-shredder’ is klaar om verscheept te worden naar Zanzibar! Hiervoor zijn wij naar Middelburg gereden met een enorme bestelbus, geleend van Sophie haar vader. Goed ingepakt in bubbeltjesplastic, staat de ‘bike-shredder’ nu in een container te wachten tot het schip wordt volgeladen. De komende weken zal het vanuit onze kant dus stil zijn, omdat het wachten is tot de boot op Zanzibar is aangekomen. 

De komende weken zullen wij voornamelijk bezig zijn met de puntjes op de i zetten voor ons constructieplan. Dit is nodig, zodat in het vervolg gemakkelijk op grote schaal voor CHAKO en wereldwijd een ‘bike-shredder’ geproduceerd kan worden. 

Om een ‘bike-shredder’ te produceren, is het noodzakelijk dat er een grote overbrenging tussen het trappers-tandwiel en as van de shredder gecreëerd wordt. Dit is belangrijk zodat er voldoende kracht gegenereerd kan worden om het plastic te versnipperen. Hiernaast hebben wij gebruik gemaakt van een vliegwiel, die voor een gelijkmatiger aandrijving zorgt. Aan de achterkant van de fiets, hebben wij nu een tijdelijke stellage gebouwd waarop de shredder staat. Deze zal na aankomst op Zanzibar moeten worden vervangen door een stellage die in de grond vastgemaakt staat. Door de stellage in de grond vast te maken, kan de shredder niet meer omhoog getrokken worden.

Wilt u het gehele constructie plan bekijken, ga dan naar https://community.preciousplastic.com/how-to/a-bicycle-powered-plastic-shredder

Tot de volgende update,

Jamil, Sophie & Emma

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan