CHAKO - Update I

Beste lezers!


Afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan de ‘bike-shredder’. Wij hebben hiervoor eerst een ontwerp gemaakt. Aan de hand van deze tekeningen zijn er meerdere berekeningen gemaakt van kritische onderdelen. Toen we eenmaal een duidelijk constructieplan opgesteld hadden, begon het uitzoeken en bestellen van de
benodigde materialen. Wij zijn Swapfiets erg dankbaar voor het doneren van een mooie rode Swapfiets.


Tegelijkertijd met het uitzoeken en bestellen van de materialen, zijn wij een crowdfundactie gestart. Grotendeels dankzij Students4Sustainability hebben wij ons streefbedrag ruimschoots behaald!


Met het geld op zak, kon nu het bouwproces beginnen. Helaas verliep niet alles zo soepel als verwacht. Door de nieuwe maatregelen van de regering door de ontwikkelingen van het coronavirus, verliepen de leveringen van onderdelen langzamer en was het vinden van een werkplaats en hulp van experts een grote uitdaging. Ook kregen wij verkeerde onderdelen geleverd.


Gelukkig hebben wij snel een werkruimte gevonden. Gedurende drie weken hebben wij gebruik mogen maken van de Makerspace op de faculteit van Technische Natuurkunde. Onder leiding van technisch onderwijsassistent Diederik la Haye hebben wij alles in goede banen weten te leiden. Met succes, want het resultaat mager wezen: een goed functionerende plastic-versnipperaar aangedreven door menselijke kracht!


Tot de volgende update,
Sophie, Jamil & Emma

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan