Bangla | Filter tests

Er is inmiddels wat tijd verstreken sinds onze laatste update. Maar er is goed nieuws! Het water vloeit door onze filteropstelling en de waterkwaliteit wordt nu uitvoerig getest.

Vooralsnog lijkt de filter goed te presteren en verlaagt het de arseen concentratie van meer dan 400 microgram per liter naar onder de WHO-limiet van 10 microgram per liter.

Voordat het water gedistribueerd kan worden onder de inwoners van het dorp, wordt er eerst nog een bacteriologische test uitgevoerd. Het is nog even wachten op het resultaat, maar mocht dit positief zijn kunnen we beginnen met de voorbereiding voor de distributie. De bewoners zijn ondertussen erg nieuwsgierig geworden.

 

De filter opstelling is gebouwd bij een familie waar het geteste water de juiste eigenschappen heeft voor een succesvolle zuivering. De familie is erg vriendelijk en heeft goede banden met de rest van het dorp, waardoor de waterdistributie niet in gevaar zal komen. Ook komen de bewoners van het dorp geregeld een kijkje nemen hoe het er aan toe gaat. Vooral de kinderen zijn erg geïnteresseerd en vragen of we komen voetballen. Hier wordt natuurlijk wel eens een moment voor gevonden!

 

Ondertussen zijn de waterkwaliteit testen afgerond en hebben we de eerste data al mogen ontvangen vanuit Delft. Deze data wordt nu geanalyseerd. De resultaten worden uiteindelijk ook verspreid onder de dorpelingen zodat zij op de hoogte zijn van de kwaliteit van hun eigen pomp. De resultaten zullen bovendien worden gebruikt om het arseen in het project-gebied in kaart te brengen en te relateren aan de geologie.

Komende weken zullen we vooral bezig zijn met de data-analyse en met het testen van ons gefilterde water. Hopelijk kunnen we snel zelf water tappen van onze eigen drinkwaterzuivering!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan