FESTABLE 2023

Begint op: 9 juni 2023 - 16:00 Eindigt op: 10 juni 2023 - 01:00

Festable is hét duurzaamheidsfestival van Nederland. Tijdens Festable zullen bezoekers op een laagdrempelige manier in aanraking komen met duurzaamheid. Het wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en zal plaatsvinden bij Weelde in Rotterdam op 9 juni. Weelde is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en je lekker kan dansen in het zand. Daarnaast hebben zij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Op het festival zal gebruik worden gemaakt van hardcups en borden van gerecycled materiaal. Daarnaast zullen er plantaardige eetkraampjes aanwezig zijn.

Dit jaar is het duurzaamheidsthema Zeespiegel. Naast muziek zullen er daarom activiteiten met betrekking op dit thema aanwezig zijn. Ook zal de gehele aankleding van gerecycled materiaal en in thema zijn. Voel je als een vis in het water en kom dansen met ons onder de zon tijdens Festable 2023!
 

Activiteiten

Green initiative market
Op deze markt kun je een kijkje nemen in de duurzame toekomst. Hier zullen bedrijven als Biosphere Solar een workshop geven over hun modulaire zonnepaneel en het TU Delft Hydromotion Team een presentatie geven over hun waterstofboot. Ook zullen er duurzame start-ups zijn zoals Lock’s company, die van oude zeilen te gekke tassen maakt. Of Tuyou Kumasi, een project dat duurzame en sociaal vriendelijke gilletjes verkoopt die zijn gemaakt door vrouwen uit Ghana.

KledingSwap
Neem een kledingstuk mee dat je niet meer draagt en ruil het voor een andere! Tijdens Festable zal er een kledingruil zijn om zo ‘oude’ kleding een nieuw leven in te blazen.

Guess the impact
In samenwerking met de OGD-ict diensten organiseren wij een ‘Guess the impact’. Op het festival komt een bepaald object te staan en de bezoeker kan dan raden wat de impact daarvan is op de natuur. Degene die het dichtst bij zit, wint een mooie prijs!

Fotobooth
Waan jezelf in een onderzee wereld en ga op de foto met je favoriete zee dier. Op Festable zal er een fotobooth staan om zo een herinnering te hebben aan deze dag.

 Vintage outfit competition
Ook zal er op de dag zelf een vintage kleding competitie zijn. Kom in je leukste vintage outfit naar Festable, post een foto van jezelf in je outfit, tag @festables4s en misschien win jij wel de prijs! 
 

DJ’s

Mul/Anna
Mul/ANNA is een 22-jarige DJ uit Den Haag en heeft een onverzadigbare lust voor ghetto house en veel swingende beats uit een breed scala aan genres. Ze begon ongeveer twee jaar geleden met DJ'en, gemotiveerd om de voeten van de vloer te krijgen. Dit leidde haar ertoe om haar eigen mix- en evenementenserie BUMBU (@bumbu.thehague) te starten, gericht op de genres die ze het leukst vindt. Het is belangrijk voor haar dat mensen zich veilig voelen en zich volledig kunnen uiten op de dansvloer. mul/ANNA probeert altijd de perfecte balans te vinden tussen ghetto house en elektro die je billen laten swingen.

Mahabe
Mahabe bestaat uit twee gelijkgestemde vrienden die momenteel gevestigd zijn in Amsterdam. Ze wonen samen, eten samen, maar het grootste deel van de tijd draaien ze samen. In de loop der jaren hebben ze een behoorlijke verzameling platen opgebouwd, variërend van techno tot elektro en van house tot ghetto.
Ze hebben ook een maandelijkse radioshow genaamd 137 FM, waar ze sets draaien die hun club geluid vertegenwoordigen, evenals organiseren ze luistersessies met jazz, hiphop, rare groove en soundtracks.
 

Meer TBA
Volg @festables4s voor updates omtrent Festable!

Locatie: Weelde Rotterdam
Datum: 9 juni 2023
Tijd: 16:00 - 01:00
Tickets: https://festable.stager.nl/Festable/tickets

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan