Yep!Africa

Locatie: Gambia | |

Mijn naam is Ire Oyekan en ik ben een student aan de TU Delft, waar ik Industrieel Ontwerpen studeer. Voor mijn afstudeerproject heb ik samen met de Nederlandse organisatie Yep!Africa een afstudeeropdracht opgezet. Yep!Africa is een sociale organisatie die gespecialiseerd is in het bieden van ‘Empowerment en Entrepreneurship’ trainingen aan jongeren in Gambia. 

Door een groot tekort aan banen en goeie scholen in Gambia, zijn veel jongeren of werkloos of moeten ze fysiek uitputtend werk doen om zichzelf en hun familie te kunnen onderhouden. Door blijvende vrouwendiscriminatie moeten veel vrouwen hun droom voor een betere toekomst opgeven. 

Dit is waarom de voornaamste doel van mijn project is om jonge vrouwen in Gambia in staat te stellen om financieel onafhankelijk te worden door ze de mogelijkheid te bieden om hun eigen bron van inkomen op te zetten. Dit wil ik doen door ergonomische sandalen te ontwerpen, gemaakt van goedkoop en makkelijk verkrijgbare materialen, die geproduceerd en verkocht kunnen worden door deze vrouwen.

Voor de ‘Base of Pyramid’ in Gambia is er een tekort aan ergonomisch schoeisel. Veel Gambianen kunnen alleen slechte kwaliteit, goedkoop geïmporteerd slippers betalen. Deze producten geven een minimale voet ondersteuning, wat resulteert in een ongewenste houding voor de drager. Omdat de kwaliteit van deze slippers zo slecht is, gaan dezen snel kapot, waardoor ze veel vervuiling veroorzaken. Dit is waarom Ik goeie kwaliteit sandalen ga ontwerpen die een financieel en gezondheids-gerelateerd voordeel kunnen bieden in vergelijking tot beschikbare alternatieven in Gambia. Door het ontwerp zo te maken dat het gemakkelijk en goedkoop te produceren is, zal er geen dure investeringen of leningen meer nodig zijn, waardoor het gemakkelijker wordt voor deze vrouwen om een eigen business te starten

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan